fredag 14. desember 2012

Førjulsinspirasjon

Det er fredag, det er 14.desember og det er bare 10 dager igjen til den STORE dagen.... Stresser du?? Tenker du på alt du bare MÅ gjøre, men kjenner at tiden ikke strekker til? Vel, da skal jeg komme med en nyhet: Jula kommer uansett om du er ferdig eller ikke! Så la stresset ligge og gjør som meg! Start ditt eget hjemmebrenneri! Nå tror sikkert mange av dere at jeg er en vill-totning med eget hjemmebrentapparat, men neida. Vi snakker brente mandler fra Heges Hjemmebrenneri! 

Jeg har kjøpt en liten krukke med lokk som jeg har dekorert. Har brukt en bred, hvit blonde, en strimmel av mønsterark fra Pion, en engel fra Nille, hvite blomster og pyntebær. Når alt skal limes bruker jeg selvfølgelig det beste flytende limet som finnes: Fabri Tac. Oppi ser dere produktet fra mitt hjemmebrenneri. Jeg fikk oppskriften på disse brente mandlene sist jul, og fikk helt dilla! De er supergode! Er du interessert i oppskriften? Vel, jeg er i go'hjørnet mitt i dag, så her kommer den:

Du trenger like store deler mandler, sukker og vann (2-3 dl pr porsjon er som regel nok- det kommer an på størrelsen på stekepanna du bruker). Hell alt oppi stekepanna, kok opp på god varme. Når det begynner å koke rører du hele tiden. Etterhvert vil det tykne til og du står der plutselig og rører det som bare ser ut som masse sukker. Fortsett til dette på nytt begynner å smelte til knekk og jeg tar mine når de begynner å bli knudrete og lysebrune. Vil du ha de helt glaserte fortsetter du bare enda litt til. Legg mandlene på bakepapir, separer dem så godt du kan og når de har blitt kalde kan du bryte de fra hverandre om de har "limt" seg sammen.

Lykke til, og kos dere med brente mandler!!!!

Papirpikene har alt du trenger for å pynte glass å legge dine brente mandler i. Den perfekte vertinnegave nå i førjulstida!? 

Diger klæm fra Hege:) 


6 kommentarer:

Lin Monika sa...

Rett og slett vakker!!:)
Ha en fin dag.
Klem, Lin Monika

Marianne H sa...

Delikat og lekker!! God helg, klem.

Synnøve sa...

Noe såååå lekkert, Hege!! Og innlegget ditt er bare sååå herlig, som vanlig <3
klem

nergele's puslerier sa...

Heisann:
Åsså jeg som trodde du drev med "ekstra inntekter" til jul...hehehe..men det er jo både godt og en nydelig krukke du har laget...
Lykke til med "hjemmebrenninga"...

God helg og tusen takk nok en gang for gaven..

Hilde Johanne

RitaK sa...

Jasså, du er i gang igjen i "brenneriroa" i år også Hege! Jaja, bare ikke smak for mye før jul da.... Nydelig krukke ;-)

Kjersti sa...

Så nydelig Hege, lekkert pyntet glass og mye godt oppi:)
Ønsker deg ei god jul og godt nytt år!
Klem fra Kjersti:)