tirsdag 29. november 2011

En teboks i julegave

Jeg går til fysikalsk behandling jevnlig. De som driver instituttet er 2 veldig hyggelige damer! Nå har jeg laget en te-boks de skal få til jul som de kan ha på pauserommet sitt:


Boksen har jeg kjøpt på Papirpikene. Har brukt ark fra Pion Design. Valgte å ikke bruke julepapir, for da kan boksen stå framme hele året...  
Motivet med engler er fra et utklippsark. Jeg valgte engler fordi det er nettopp det de to er! Den ovale kakeservietten bak motivet er også fra Papirpikene
Blomstene er først og fremst fra Thailand. Papirrosene er fra Kort og godt, og perleranka en rest jeg hadde igjen fra i fjor.  Tekststrimlen har jeg brukt punch på (en Window punch) og limt på små bokstaver. Strimlen har fått et lag med Glossy Accent.
 Inni boksen har jeg laget en tag og med stort sett samme blomsterpynt som utenpå.
Jeg har også pyntet alle "hullene" med papir. Nå mangler det bare å fylle opp boksen med deilig te! Da kan de to fysioterapeutene sette seg ned, legge beina høyt og bare nyte pausa si!

Ønsker alle ei fortsatt hyggelig adventstid!- Hege -

lørdag 19. november 2011

Trening med Copics...

Et superkjapt innlegg fra meg i dag!

Det hender jeg sitter og titter i blogger og tutorialer og finner ting og teknikker jeg har lyst til å prøve. Nå kom jeg over en tutorial der man fargelegger ansiktstrekk med Copics. Kastet meg over tusjer og stempler, og fargela dette stempelet fra Sweet Pea: 


Synes ikke jeg bare kunne legge ut fargelegginga, så det ble et posekort i full fart! Papirer fra Pion, blomster fra Thailand og Kort og Godt og perlepynt fra sistnevnte. Blonden er en rest jeg hadde liggende.  Jeg sliter med å fargelegge hår - noe jeg aldri har fått til skikkelig verken med tusjer eller Distress. Det får bli neste prosjekt så fort ansiktstrekk blir noe jeg behersker. Er relativt fornøyd med dette ansiktet, men skal nok øve MYE MER!!!!Da tar jeg turen og besøker broren min. Ønsker alle en riktig god helg!!!- Hege -

mandag 14. november 2011

Min lille hemmelighet.....

For en liten tid tilbake fortalte jeg at jeg var "svanger" med en liten hemmelighet.. Nå er det offisielt: Jeg har blitt spurt om å være Design Team medlem hos Card and scrap! Selvfølgelig takket jeg ja til dette, og gleder meg til å ta fatt på "jobben". Card and Scrap har utrolig dyktige DT-medlemmer, og jeg synes det er en ære å få være med! Vi har utfordringer den 1. og 15. hver måned, så her er det mange muligheter til å vinne flotte premier! Card and Scrap bloggen finner du HER.

Ønsker alle en flott mandag!!!


- Hege -

søndag 13. november 2011

Til far...

I dag er det farsdag. Jeg er jo så heldig at jeg har verdens snilleste far, og på vegne av meg selv, broren min og ikke minst Carina har jeg laget et kort med de nye flotte arkene fra Pion!


Veldig enkelt pyntet på framsida! I tillegg til de klokkene som allerede var på mønsterarket, har jeg klippet ut ei klokke fra et matchende utklippsark. Denne klokka har fått et lag med Cracle Accent på seg. Sommerfuglen er fra samme utklippsark - her med et strøk Glossy Accent. Blomstene er fra Kort og Godt. Selvfølgelig kjøpt hos Papirpikene.  Utslått er kortet slik. Har sydd på symaskin rundt hele kortet, og mellom lommene. Den første lomma ble litt trang, så der ble det egentlig bare plass til pengegaven. De tre andre lommene har fått hver sin tag. Den første med en personlig hilsen, de to andre med noen små koselige vers.  Noen få små roser på hver side og små frimerker med et strøk Glossy Accent også her.Baksiden av kortet.  
Håper alle har hatt en fin søndag- med feiring av far eller ei! Nå som kveldene fort blir mørke er det desto hyggeligere å skape ved scrappebordet.

Ønsker alle ei fin uke!

Deltar på Scrapperiket nr 39: Bretteteknikk med dette kortet.


- Hege -

fredag 4. november 2011

Når noen blir syke.....

... da trenger de en sykepleier til å passe litt ekstra godt på seg! Jeg har ei venninne som skal gjennom en stor operasjon onsdag 9/11. For 5 år siden fikk hun diagnosen "Parkinson", og endelig er det hennes tur!!
Hun har en egen blogg, så jeg anbefaler alle å gå inn på bloggen hennes HER. Den er full av selvironi og galgenhumor, men den er også en tankevekker! Det får i alle fall meg til å verdsette det jeg har i en mye større grad!

Ettersom hun reiser til Rikshospitalet tidlig til uka, har jeg allerede levert fra meg dette kortet. Det er en privat sykepleier hun kan ta med seg- så vet jeg at hun er i gode hender! Skulle gjerne vært der sammen med henne, men det blir litt vanskelig å få til...


Motivet er "Tilda as a nurse" fra Magnolia. Det er malt med Distress reinkers på 300g Akvarellpapir. Mønsterarkene er fra den nye julekolleksjonen fra Maja design - lekre!!!!  Inni kortet har jeg stemplet favorittstemplet mitt!  Har også skrevet en liten hilsen til henne. Har visst klusset til bildet med ei ramme jeg ikke får bort- men det får gå!
Baksiden er enkel der man egentlig får se litt av mønsterarkene jeg har brukt. La på en kakeserviett også, men den er visst ikke særlig synlig ser jeg.  
Over bølgepappen har jeg malt litt kyllingnetting med hvit Gesso. Kyllingnettingen har jeg kjøpt hos Papirpikene her på Gjøvik. Den var faktisk ganske genial å feste sløyfe i også!! Blomstene er fra både Thailand, Kort og godt- og muligens noen flere leverandører også. Kakeserviett hører med under motivet, og selvfølgelig en bit med osteklut (eller som jeg pleier å kalle det: Assisterende osteklut fra Thailand) 
Et nærbilde av søte sykepleier-Tilda! Synes hun er kanonsøt, og hun kan gjerne få pleie meg om jeg blir syk...  Til sist en tag som ligger gjemt bak motivet. Tenkte å delta hos MDUC #120 med dette kortet der utfordringen heter "Shhhh- it's a secret".
Ønsker alle en riktig god helg!- Hege -

torsdag 3. november 2011

ÅRETS HYTTE/ SCRAPPETUR!!!

Forrige helg var jeg så heldig at jeg fikk være med verdens herligste damer på hyttetur!!! Vi dro opp fredag tidlig på ettermiddagen, og etter litt biltrøbbel kom vi oss vel fram og startet scrappinga. Lørdag kom sistemann etter (som dessverre måtte jobbe lørdag- det er forklaringen på hvorfor vi ikke var fulltallig før lørdag).

Lørdag kveld går to av jentene ut for å planlegge noe. Vi tre som satt igjen hadde nok en viss anelse, men synes det var utrolig morsomt da de presenterte ideen sin for oss: De hadde kjøpt inn materialer så vi alle skulle lage like Shaker cards!!!! Først og fremst skulle vi fargelegge Magnolia-motivet med Copics, deretter laget vi kortet ferdig. Vel nesten ferdig da, for jeg er jo så treig at mitt er ikke helt ferdig enda... 

Vi koste oss virkelig med disse Shaker-cardene!

Fra venstre er kortet til Rita. Rita er forresten eier av den herligheten av ei hytte vi var på! Jeg er fremdeles stum av beundring av det stedet!!! Rita er SÅÅ flink til å lage kort! Hun påstår at hun jobber best under press, men hun er visst minst like god på "kosetur" også!

Det neste kortet er laget av Hanne. Hanne hadde en inngående veiledning på fargelegging (og skyggelegging) til både glede og frustrasjon. Det skal derimot sies at Hanne er en dyktig pedagog, og alle som har vært innom bloggen hennes vet vel også hvor dyktig hun er?!

Kort nummer 3 fra venstre er det Hilde som har laget. Hilde er den kjappeste scrapperen jeg vet om! Hun kom sist til hytta, men tror jammen hun var den mest produktive!!! Jeg digger stilen til Hilde- hun er helt RÅ!!!

Deretter kommer mitt kort. Prøvde meg med noen "nye" farger og det ble litt lyst og en tanke lakserosa i forhold til de andre. Blomsten er litt malplassert, men det er fordi jeg forsøkte å skjule en stygg skjøt på blonden.

Sist, men ikke minst er det Mette sitt kort. Mette underholder alltid med sine slående kommentarer, artige påfunn og ikke minst smittende latter! Mette er den beste Vintage-scrapperen jeg vet om! Hun er så kjapp at det er nesten skummelt! Alltid er det farger, pynt og motiv i skjønn harmoni!

Så som dere ser har vi laget like kort, men allikevel så ulike! Felles for oss alle er at vi har kost oss slik bare scrappegale damer kan!

Til slutt: Tusen takk for en helt HERLIG tur, Rita, Hilde, Hanne og Mette! Dere er de flinkeste scrapperne jeg vet om og ikke minst det koseligste reisefølget jeg har hatt!!!!


- Hege -