mandag 12. juli 2010

Sommer-candy hos Rita!

Rita har en sommer-candy! Du kan vinne de nyeste arkene fra Maja design, hjerte kakeservietter, og helt unike blomster som er kjøpt på Kreta!Gå til Ritas blogg HER og bli med du også!

Hege :-)

torsdag 8. juli 2010

Endelig- bryllupskort i turkis

Så kom jeg i mål denne gangen også!! Jeg har klødd meg i hodet mer enn én gang over dette turkise kortet jeg så svært sa jeg kunne lage på bestilling! Ikke har jeg funnet turkis mønsterark jeg likte, ikke har jeg nesten turkis pynt, og ikke ante jeg hvor jeg skulle begynne heller!!!!


Jeg endte opp med å bruke turkis bazzill, hvit bling bazzill og et preget mønsterark fra Panduro. Brukt forskjellige Spellbinders, og den turkise ramma rundt brudeparet fant jeg tutorial til her


Jeg gikk kanskje litt "overboard" med perlepynten, men nærmer man seg perleporten i fortvilelsens stund, ja så blir produktet preget av det!!!Brudeparet er Magnolia Tilda og Edwin maskert sammen og malt med Distress reinkers. For anledningen uten bein da de havna utenfor ramma (*fnis*). Har hatt på Glossy Accent på blomstene, men det synes jo ikke på bildene!!??!!

Nærbilde av det "lykkelige paret"...Inni kortet har jeg brukt samme Spellbinders ramma som på framsida. Hjertestempelet er fra Stempelglede. Det underste laget har jeg embosset med klart embossingpulver med turkis blekk, og lagt på et hjerte over med 3D-puter. Liquid pearls rundt hjertekanten. Tekststempelet er fra KH.

Et lite (!) felt å skrive en personlig hilsen på.Baksiden er helt lik de andre, men selvfølgelig med ett av mine personlige stempler på! Og nå er du sikkert sliten i øya ettersom du tror at bildet ble uklart, for det er det jo ikke.....
Så, som sagt i mål med det turkise bryllupskortet! Kjenner at jeg nå er noen kilo lettere, og det HELT UTEN Å SLANKE MEG!!!!!!!

Ha ei fin uke, og takk til dere som legger igjen kommentarer! Det er inspirerende!


Klem Hege

fredag 2. juli 2010

Nærkontakt med ulven (Canis Lupus)

I går opplevde jeg det som ikke så mange andre drømmer om: Sitte 1-2 meter unna ville ulver! En helt utrolig opplevelse på Langedrag naturpark! De 5 ulvene Tro (alfahannen), Aslan, Snorre, Gard og Arn sto mange hundre meter unna oss da vi gikk inn i ulvegården. Vi hadde ikke sittet der mange minuttene da de kom opp mot leirplassen vår som på dette bildet (som selvfølgelig er tatt av moi og ikke noe nettbilder denne gangen, nei!):

De er ville, men er vant til mennesker på en slik måte at de er nysgjerrige, men også akkurat passe skeptiske til at de holder seg på 1-2 meters avstand.


Ikke godt å se hvem av de 5 dette var, men det er en av ettåringene Arn eller Snorre.
Dette bildet er tatt litt før på dagen da det var fôringstid. På menyen denne dagen sto elgkjøtt. Langedrag naturpark har en avtale med Bergensbanen at påkjørt elg blir fraktet dit og brukes som dyrefôr til både ulv og gaupe.


Det varmt på 1000m høyde i går, og dyrene lå mye og sov både i sola og i skyggen. Da klokka nærmet seg 14, ble det liv i leiren: De kan nemlig klokka de dyrene der! Da er det mat å få, og da våknet de jammen meg opp 10 minutter før!
Fjellreven bor sammen med reinsdyra i sin egen store innhenging. Søt fyr??Gaupa kan man også bli med inn til på Langedrag. Nå er ikke jeg riktig så fascinert av gaupe som jeg er av ulv, så det ble med fotograferingen på utsiden av gjerdet. Men at gaupa er så spretten som Mira viste fram, det visste jeg ikke. Hun måtte også jobbe for maten - den ble kastet opp på et tak inne i innhengingen, og på ca 2-3 sekunder hadde hun elgkjøttet i kjeften. Imponerende!!


Jeg lærte også noe nytt i går når det gjelder elg: Elgens favorittmat er nemlig banan!!! Visste dere det?? Så ta med banan på biltur, skogstur osv. Blir elgen for nærgående kan dere jo prøve å kaste fra dere en banan, og se om den forsvinner.... Eller om det bare er elgen Svea på Langedrag som liker banan- det vites ikke! Jeg tar derfor ikke ansvar for elgmøter der bananer virker mot sin hensikt (*fnis*)......

Så, jeg overlevde turen til Langedrag, drar gjerne igjen, og slutter meg til mottoet deres:


"Naturen er vår beste læremester"


Filmen har jeg lånt fra YouTube.

- Hege -